Interviu cu Radu Cîmpan, candidat la funcția de primar în comuna Mintiu Gherlii

Radu Cîmpan- Un tânăr inginer care știe să găsească soluții pentru cele mai grave probleme ale comunității!

Știri din Gherla: D-le Radu Cimpan sunteți canditat, din partea Partidului Social Democrat, pentru poziția de Primar în Mintiu Gherlii. Ce ne puteți spune despre această comună și despre motivul pentru care ați ales să vă angajați în cursa electorală?

Radu Cîmpan: Din punct de vedere istoric vorbim mai întâi despre o localitatate care a fost întemeiata în sec. XI-XII de coloniști germani din Bavaria și a aparținut în Evul Mediu domeniului latifundiar din Unguraș. Așadar această comună, ce s-a dezvoltat în jurul localității “mamă”, ar trebui să fie o perlă a județului Cluj, însă din păcate populația comunei Mintiu Gherlii se ridică azi  doar la 3.598 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011, când fuseseră înregistrați 3.746 de locuitori. Această scădere a numărului de locuitori în ultimii trei ani ne spune ceva despre atractivitatea pe care o reprezintă zona. Este îngrijorător să constatăm că, în special tinerii, aleg să plece din comuna Mintiu Gherlii spre localități probabil mult mai ofertante din punctul de vedere al posibilităților de creștere a nivelului de trai. Acesta este motivul pentru care am decis să mă înscriu în cursa electorală. Îmi doresc să fac din această comună, o perlă a județului, așa cum merită să fie, un loc către care să se vină , nu din care să se plece.

Știri din Gherla: Și cum credeteti că veți putea realize acest deziderat?

Radu Cîmpan: În primul rând e nevoie să creăm în comună condiții decente de trai, începând cu infrastructura, drumuri, trotuare, asfaltarea străzilor care încă nu au ajuns în anul 2024, extinderea rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale. Trebuie să trăim decent în orice sat din comună. Apoi, să nu uităm că în Mintiu Gherlii sunt o mulțime de producători locali care prin comercializarea produselor într-o piață agroalimentară civilizată, ar putea să își crească veniturile și să se bucure că fac parte din această comunitate frumoasă.

Condiția esențială ca tinerii să rămână în comună este și aceea ca noi să putem asigura copiilor lor spații de învățare la standarde înalte. E nevoie de o grădiniță cu program prelungit și de asemenea e nevoie și de un program after school pentru elevi. Doar așa tinerii părinți vor simți că viitorul copiilor lor este pe mâini bine în comuna noastră. În plus, tinerilor sub 35 de ani îmi doresc să le putem oferi în mod gratuit terenul necesar pentru construcția unei locuințe. Cred că în acest fel nu ne vom mai confrunta cu această scădere drastică a populației.

Mi-am stabilit mai multe obiective, și toate sunt importante însă nu pot să le omit aici pe cele legate de încurajarea și susținerea prin consultanță și nu numai, a înființării unor afaceri locale. Un astfel de demers ar revitaliza comuna din punct de vedere economic, ar face ca Mintiu Gherlii să prindă viață, să capete un aer modern și atrăgător pentru familiile care doresc să se retragă în zone mai liniștite și mai sigure.

Sunt preocupat de asemenea de înființarea de cabinete medicale în satele din comună și de construirea unui spital de recuperare prin balneo-fizio-terapie. Cred că sănătatea trebuie să fie o preocupare importantă și avem nevoie de obiective clare și pași fermi în direcția rezolvării problemelor legate de asigurarea asistenței medicale pentru locuitorii din satele ce aparțin de Mintiu Gherlii.

Sunt multe de făcut și mute posibilități de fructificat.

Știri din Gherla: Obiectivele sunt frumoase, știm că aveți putere de muncă, dar de ce credeți că ați fi candidatul spre care ar trebui să-și întoarcă privirea și în care să își pună încrederea alegătorii?

Radu Cîmpan: Nu vreau să fiu eu cel care se laudă, dar sunt convins că formația mea de inginer spune mute despre felul în care eu văd viitorul acestei commune. Sunt un om tânăr, cu putere de muncă, cu viziuni moderne, pragmatic, orientat spre urmărirea unor scopuri bine gândite și de stabilirea de obiective care sunt realizabile. Am obiceiul să găsesc soluții acolo unde pare că sunt puține variante și sunt un luptător. Cred în șansele acestei commune de a se revitaliza și de a deveni un punct atractiv pe harta județului Cluj, un loc unde să iți dorești să vii și să rămâi. Știu cum se poate atinge acest scop și pot să îl ating, împreună cu locuitorii din comuna Mintiu Gherlii!

Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda PSD – Organizația Județeană Cluj, Cod mandatar financiar: 21240002

Distribuie articolul

Lasă un comentariu