Un tânăr de 18 ani, din Mintiu Gherlii, a fost reținut de polițiști după ce a accidentat mortal un pieton

Poliţiştii clujeni au identificat şi reţinut pentru 24 de ore un șofer implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, care a plecat de la locul producerii acestuia.

Conform informațiilor oferite de oamenii legii, data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 20:35, pe raza comunei Gârbău, conducătorul unui autovehicul ar fi surprins şi accidentat un bărbat, de 43 de ani, din comuna Sânpaul, localitatea Sardu, care, în calitate de pieton, s-ar fi deplasat pe drumul comunal. Pietonul a fost găsit în stare gravă, fiind declarat decesul acestuia la faţa locului de către echipajul medical.

Pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs accidentul şi identificarea conducătorului auto, a fost constituită o echipă complexă formată din poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Poliţiei oraşului Huedin, Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin şi ai Serviciului Criminalistic, aceştia demarând de îndată verificări. Astfel, la data de 7 ianuarie a.c., șoferul vinovat a fost identificat. Este vorba de un tânăr de 18 ani, din comuna Mintiu Gherlii.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, fapte prevăzute de Codul Penal.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu