Postul de Poliție din Fizeșu Gherlii va fi modernizat în acest an

Sindicatul Europol a postat pe pagina de Facebook poze cu starea jalnică a postului de poliție din comuna Fizeșu Gherlii:

Fotografiile pe care le vedeți nu sunt ale unei case părăsite, sunt ale Postului de Poliție Comunal Fizeșul Gherlii, situat la doar 5 km de municipiul Gherla. În ciuda promisiunilor repetate și solicitărilor făcute pe toate canalele posibile, această structură de poliție se confruntă în continuare cu condiții de ev mediu, încăperi insalubre, degradate substanțial, nu doar că pun în pericol sănătatea a celor trei polițiști care își desfășoară aici activitatea ori a cetățenilor care îi trec pragul ci afectează negativ calitatea serviciului polițienesc prestat în comunitate.

Geamurile de lemn, vechi de peste 30 de ani, sunt bătute în cuie pentru a ține frigul la distanță, în timp ce polițiștii se străduiesc să-și desfășoare îndatoririle într-un mediu puțin superior unei grote. Deși rețeaua de gaze naturale trece prin fața porții postului de poliție acesta este încălzit cu lemne, lipsa de racordare la aceste utilități nu permit montarea unei alte surse eficiente de căldură. Eforturile polițiștilor de a încălzi sediul Postului de Poliție Comunal Fizeșul Gherlii sunt zadarnice, deoarece căldura se disipează rapid prin ferestrele de lemn care, la fel ca geamurile, sunt bătute în cuie pentru a nu cădea.

Este evident că polițiștii din mediul rural au devenit martorii neputinței sistemului, în ciuda angajamentelor verbale și a promisiunilor de îmbunătățire a condițiilor de muncă, nimeni nu a ridicat un deget. Au fost făcute nenumărate sesizări, situația este cunoscută până la cel mai înalt nivel din IPJ Cluj, însă în afară de promisiuni nu s-a realizat nimic.

Așa cum am spus anterior, această situație nu afectează doar mediul de lucru al polițiștilor ori sănătatea cetățenilor care intră în postul de poliție, ci are un impact direct și asupra serviciilor pe care polițiștii le pot oferi comunității. În condiții precare de lucru, capacitatea de intervenție și rezolvare a problemelor este redusă, aspect ce poate compromite siguranța cetățenilor.

În luna ianuarie a anului 2024, Postul de Poliție Comunal Fizeșul Gherlii reprezintă un trist exemplu al promisiunilor neîndeplinite și al indiferenței față de condițiile de muncă al polițiștilor din mediul rural, mereu sacrificații de serviciu, fără dotări corespunzătoare, cu un deficit de personal istoric, cu sedii insalubre și cu toaletele în fundul curții, dar noi vorbim de o poliție europeană dintr-un stat aspirant la spațiul Schengen.

IPJ Cluj a răspuns că în cursul anului 2024, clădirea respectivă va fi modernizată:

Cu privire la postarea din social media aparținând unui sindicat, prin care este descrisă starea Postului de Poliție Fizeșul Gherlii, Compartimentul Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele:

În cursul anului 2023, a fost demarată documentația necesară pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru, respectiv pentru procedura de achiziție a serviciilor de dimensionare și montare a unor tâmplării din PVC rezistente la transfer termic și montarea unor pervaze interioare. În anul 2024, va fi derulată procedura de achiziție. A fost inițiată procedura racordării clădirii la rețeaua de gaze naturale, în scopul alocării fondurilor necesare investiției.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu