Delegație a Primăriei Municipiului Gherla, în vizită de lucru în Israel

O delegație compusă din primarul Neselean Ioan și 3 reprezentanți ai Primăriei Municipiului Gherla a aceptat invitația Primarului din Kiriat Motzkin, Haim Zuri, de a efectua o vizită de lucru în Israel, Ca urmare a angajamentului de a dezvolta și de a promova mai departe relația de înfrățire dintre Municipiul Gherla și Kiriat Motzkin

Dintre instituțiile publice vizitate, un interes major a fost exprimat față de o creșă, Serviciul de Poliție Locală, sistemul de monitorizare audio-video, Bazinul de înot de la Country Clubul orașului, obiective aflate în etapă de studiu de fezabilitate și în Municipiul Gherla.

De asemenea, delegația a vizitat și Muzeul local, Biblioteca, Teatrul, Amfiteatrul în aer liber, Complexul pentru persoane vârstnice, Grădina Zoologică aflată în administrația Primăriei, Centrul Comercial al orașului și o Sinagogă Modernă.

Au fost notate particularitățiile referitoare la organizare administrativă, dezvoltare locală, amenajarea teritoriului și protecția mediului înconjurător,  materialul colectat la toaletarea planetelor decorative fiind ridicat de 3 ori pe săptămână de către serviciul public pentru deșeuri și este  reciclat și transformat în hrană pentru animalele de la grădina zoologică sau în compost.

La Liceul cu profil tehnologic și secții de bucătar-patiser, coafor-machiaj, IT și mecanici, s-au pus bazele unei viitoare colaborări și schimb de experiențe cu Liceul Tehnologic din Gherla.

Din partea gazdelor delegația a fost coordonată permanent de viceprimarul Yossi Markovich, dar la anumite întâlniri și evenimente au fost prezenți și primarul  Haim Zuri, purtătorul de cuvânt al acestuia, Ori Shabtai, city-manager-ul orașului: Yariv Gasser și consiliera lui personală: Perach Kessar. Întâlnirea din cadrul primăriei a fost prilejiul unor discuții libere, ce vizează administrarea celor două orașe și viitoarele colaborări la nivel de învățământ și cultură.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu