De pe Coasta de Azur în inima Transilvaniei: Diana Galleau, candidata care vrea să pună Nicula și Fizeșu-Gherlii pe harta turistică

Produs de Napobit SRL, la comanda USR – Organizația Județeană Cluj, Cod mandatar financiar: 21240009

Povestea Dianei Galleau ar putea începe cu “A fost odată ca niciodată…”, pentru că pare desprinsă dintr-un basm. Este despre alegerea Dianei Calleau de a schimba Coasta de Azur cu liniștea satului Nicula din inima Transilvaniei. Gherleancă get-beget, Diana a ales, ca mulți alți români, să își caute norocul departe de țară. Timp de 16 ani, Diana și-a construit o viață frumoasă în Toulon, Franța, și-a întemeiat o familie, a cunoscut succesul profesional.

Însă dorul de casă și dorința de a oferi copiilor o copilărie autentică, departe de agitația orașului, au readus-o pe Diana pe meleagurile natale. O vizită la mama sa, în urmă cu cinci ani, avea să îi schimbe radical destinul. Străzile Niculei, dealurile molcome și livezile înflorite i-au atins sufletul Dianei într-un mod în care străzile elegante ale Toulonului nu au reușit. Liniștea satului, căldura oamenilor și simplitatea vieții i-au umplut golul pe care îl simțea departe de casă.

Astfel, Diana a luat decizia de a se întoarce definitiv în România, aducând cu ea nu doar experiența acumulată în Franța, ci și o dorință arzătoare de a contribui la dezvoltarea comunității. A renunțat la viața confortabilă de peste hotare și a ales să investească într-o mică afacere locală – o cofetărie-patiserie pe care o conduce cu drag, alături de fiica sa.

Însă Diana nu s-a oprit aici. A luat zi de zi pulsul comunității, a ascultat poveștile oamenilor și a înțeles că Nicula și Fizeșu-Gherlii ascund un potențial turistic imens, neexploatat încă la adevărata sa valoare. Experiența sa din Franța, unde micile sate cochete atrag anual mii de turiști, i-a demonstrat că se poate și altfel.

Astfel, Diana Galleau a decis să candideze pentru Consiliul Local din Fizeșu-Gherlii din partea Alianței Dreapta Unită și este motivată de dorința de a transforma visul în realitate. Vrea să aducă un suflu nou în administrația locală, promovând inițiative menite să dezvolte comuna și să o transforme într-o destinație turistică atractivă.

Printre proiectele sale se numără înființarea de piețe locale în fiecare sat, unde meșteșugarii și producătorii locali să își poată vinde produsele, atragerea de investitori pentru dezvoltarea de pensiuni și promovarea turismului rural. Diana crede cu tărie că spiritualitatea locului, amplificată de prezența Mănăstirii Nicula, poate fi un magnet pentru turiștii dornici de liniște și relaxare.

Diana Galleau este dovada faptului că “acasă” nu este doar un loc pe hartă, ci o stare de spirit. Prin implicarea sa activă, Diana demonstrează că schimbarea se face cu pași mici, dar siguri, și că dragostea de locurile natale poate fi motorul unor transformări remarcabile.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu