Cum să introduci jucării prietenoase cu filosofia Montessori copiilor

Prezentarea jucăriilor începe de fapt cu modul în care obiectele sunt aranjate în camera de joacă. Alegerile limitate într-un spațiu organizat promovează concentrarea, curiozitatea și independența. Cercetările susțin această abordare minimă, sugerând că un aranjament atrăgător de doar câteva jucării la un moment dat poate duce la perioade mai lungi de concentrare și creativitate. Mai puține opțiuni creează, de asemenea, oportunități pentru o joacă mai independentă.

Oficial, nu există o „jucărie Montessori”, dar unele jucării sunt în special aliniate cu filosofia învățării Montessori. Elementele de joacă într-un mediu Montessori aprind curiozitatea copilului dvs. prin repetare și scop și reflectând experiența lor de zi cu zi.

Pentru a introduce învățarea Montessori în camera de joacă a copilului dumneavoastra, furnizați jucării selectate cu atenție. Aranjați doar câteva obiecte pe rând pe un raft jos și rotiți-le pentru a atrage interesul copilului dumneavoastră. Introduceți jucării noi cu mișcări lente și câteva cuvinte și oferiți copilului dvs. suficient spațiu pentru a explora și rezolva singuri problemele.

Pe site-ul Briele veti gasi o multime de jucarii din lemn care se incadreaza in filosofia Montessori. Toate sunt atent selectionate pentru a fi potrivite tuturor copiilor, inclusiv nou nascutilor.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu