Cea de-a XXIII-a ediție a concursului „Trio Transilvan – Trio Instrumental” va debuta, în weekend, la Gherla

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Primăria, Consiliul Local Gherla și Casa Municipală de Cultură, organizează duminică, 26 noiembrie a.c., Festivalul – concurs anual de interpretare instrumentală „Trio Transilvan – Trio Instrumental”.

Aflat la cea de-a XXIII-a ediție, festivalul va debuta la ora 13:00, în sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură din Gherla. Acesta îşi doreşte să promoveze valorile tradiţionale ale muzicii folclorice şi are ca obiectiv principal păstrarea tradiţiei zonale, a repertoriilor muzicale de tip vechi, interpretate de formaţii instrumentale în formulă de trio transilvan, constituite, în principiu, din trei instrumente muzicale, spun organizatorii.

În cadrul evenimentului, pe lângă concursul propriu-zis al formaţiilor, recitaluri instrumentale şi gala laureaţilor, va avea loc și lansarea a două albume CD, realizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, proiect coordonat de dr. Mircea Cîmpeanu, șef birou cercetare, conservare și arhivare cultură și arte tradiționale din cadrul instituției. Este vorba despre CD-ul Trio Transilvan Rezeda din Dej, care cuprinde muzică populară instrumentală maghiară şi CD-ul Muzică romanes din Soporu de Câmpie.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu