3 sfaturi esențiale pentru asortarea încălțămintei cu platformă la restul îmbrăcămintei

Cizmele, pantofii eleganți sau sport precum și sandalele cu platformă sunt o categorie de încălțăminte confortabilă și care emană un stil aparte. Pe lângă faptul că îți înalță statura în timp ce mergi, nu sunt deloc inconfortabile, așa cum poate fi cazul la clasicii pantofi sau cizme cu toc foarte înalt.

Poate părea surprinzător, dar acest model de încălțăminte nu este deloc un atribut al modei de ultimă oră. Grecii și romanii, dar și popoarele asiatice, cum este cazul chinezilor și japonezilor purtau astfel de modele încă din antichitate. În Grecia Antică erau folosite pentru a evidenția importanța indivizilor notabili ai societății mai ales în lumea teatrului. În perioada secolului al XVI-lea în Veneția, platformele erau purtate de curtezanele cu origini nobiliare, iar femeile din China dinastiei Qing purtau modele la care tocurile erau separate de restul platformei – și care ulterior, au fost adoptate și în tendințele modei europene.

Iată câteva sfaturi privind alegerea și purtarea încălțămintei cu platforme pentru a aborda un outfit corect și în ton cu tendințele modei

  • Alege cu atenție modelul încălțămintei

Când mergi la cumpărături și vrei să-ți iei, de exemplu o pereche de cizme cu platforme de sezon, trebuie să ai grijă ca aceste să nu aibă o talpă mult prea îngustă deoarece ai putea să ai probleme la mers și, mai mult, să faci chiar răni la picioare. Desigur, ai putea încerca oferta de la Reverse, un brand recunoscut pentru încălțămintea de calitate.

Cel mai bine ar fi să alegi o astfel de incaltaminte care să aibă o talpă construită din material ușor care să nu adauge o greutate suplimentară întregului ansamblu. De asemenea, ar fi o bună idee să alegi modele din piele naturală sau ecologică clasice sau velur și nu lua de prima dată platformele cele mai înalte.

  • Platformele pot fi purtate și la ținute tip office

Dacă te gândești să schimbi încălțămintea office clasică cu mult mai confortabilele platforme, ai putea să alegi o pereche care are un look mai sofisticat, dar care, în același timp, păstrează o notă de sobrietate.

Asortează-le cu pantaloni, sacouri de tip blazer sau chiar simple bluze sau tricouri. De asemenea, costumele office pot fi purtate la pantofi tip platformă, ori poți alege ținute formale de tip deux-piece sau chiar o rochie adecvată împrejurărilor.

  • Învinge dificultatea asortării pentru scenarii casual sau evenimente

Pentru ținutele casual sau, dimpotriva, în scenarii de tip eveniment, încălțămintea cu platformă crează o siluetă șic deși sunt, de departe, cel mai greu de accesorizat tip de cizme, ghete, pantofi sau sandale.

Ai putea asorta fuste de lungime medie cu sandale cu platformă care arată foarte bine în special primăvara, vara și toamna devreme. Vei da astfel un aspect de lungime extra picioarelor și, în plus, silueta ta va inspira o idee de suplețe. De asemenea ai putea adăuga un top dacă ai un abdomen lucrat sau plat, ceea ce îți va accentua cu siguranță linia corpului.

În timpul verii ai putea să alegi ținute de culoare albă, poate cu câteva imprimeuri florale și poți asorta pantofii cu platformă de culoare închisă pentru a face un contrast vizual. Nu uita să adaugi și o geantă drăguță care să se potrivească întregului ansamblu vestimentar. O idee ar fi o bluza albă mulată asortată la o fustă cu un croi de tip peplum cu un imprimeu floral, totul completat de sandale platformă deschise la vârfuri cu legături pe gleznă.

Dacă alegi rochii sau fuste lungi, se recomandă modelele care au o despicătură de-a lungul piciorului și care vor lăsa să se vadă arareori în timpul mersului o încălțăminte cu platforma bine aleasă care va da un aer de mister în simbioza lor cu picioarele tale.

Așadar, cu puțină atenție și meticulozitate vei reuși să alegi un outfit potrivit pe care să-l asortezi perechii late de platforme preferate și să emani, în același timp, un aer de mister și de eleganță feminină de cea mai bună calitate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu