Vasile Băgăcean (PSD): “Am privilegiul de a face parte dintr-o echipă tânără, unită și dornică de acțiune”

Un tânăr candidat la Consiliul Local pe listele social-democraților ne spune motivele sale pentru care a intat în luptă și propunerile pentru municipiul Gherla.

1. Cine este Vasile Băgăcean? Cum te-ai descrie?

Bună ziua. Nu-i o întrebare ușoară. Ar fi absurd să mă descriu ca fiind cel mai grozav, cel mai frumos, cel mai destept, nimeni nu s-a născut perfect. Probabil că cea mai bună descriere a mea o pot face doar cei care mă cunosc. Eu m-aș descrie doar ca un tânăr de 26 de ani, născut și crescut în Gherla, în Cartierul Nou, cel mai mic dintre 4 frați, lucrez încă de la finalizarea studiilor în cadrul unei societăți din oraș, căsătorit din 2015 și sunt membru al filialei PSD Gherla de 6 ani. Politica reprezintă pentru mine o plăcere, cum tot din plăcere fac și alte lucruri, la nivel de amator ce-i drept, desene tehnice, scriu versuri, fac drumeții. Știm cu toții că munca depusă cu plăcere dă rezultate bune și țin să evidențiez că am precizat cuvantul „muncă”, deoarece a fi membru activ al unei organizații politice presupune anumite sacrificii personale, iți ocupă o parte din timpul liber, solicită energie și în cazul nostru, al tinerilor, răbdare.

2. Ce te-a determinat să te înscrii în cursa pentru Consiliul Local Gherla?

Vă răspund foarte sincer, m-am înscris în cursă pentru că iubesc acest oraș. Îmi doresc să văd că avem un oraș modernizat, un centru european curat și renovat, spații verzi primitoare, locuri de muncă bine platite și să văd oameni fericiți, de ce nu? M-a ambiționat foarte tare și candidatura domnului Neselean Ioan pentru funcția de primar, pot să spun că îl cunosc foarte bine și știu că sub conducerea dânsului la primăria orașului, ceea ce am enumerat eu mai sus se poate realiza. Apreciez la domnia sa că este un om deschis, primește cu plăcere sugestii și idei bune. Vreau să fac parte din echipa sa, pentru că se știe foarte bine că atunci când un primar are în spatele său o echipă unită de consilieri locali se pot implementa cu succes proiecte benefice pentru comunitate.

3. Care sunt principalele probleme ale municipiului Gherla la ora actuală, din punctul tău de vedere?

Eu văd mai multe în diferite domenii. Sănătate, învațământ, infrastructură. Le văd și rezolvabile dar, mă repet, se poate doar dacă ai un primar dispus să vadă aceste probleme. Nu vreau să zic că eu, Vasile Băgăcean, le voi rezolva, aș fi penibil. Dar, alături de viitorul primar și de colegii din consiliul local sper să am o contribuție benefică în aceste chestiuni. Așa, la rece, eu aș spune că spitalul municipal se poate moderniza și dota cu aparatură corespunzătoare prin alocări de fonduri de la bugetul local, de la Guvern (dl. Deputat Itu de la Dej a întreprins acțiuni în acest sens pentru spitalul din Dej și rezultatele se cunosc), sau prin accesare în viitor de fonduri europene, asta dacă se vor găsi modalități de depunere de proiecte compatibile pentru acest domeniu. Trebuie găsită o rezolvare și în cazul liceului Ana Ipătescu. Cea mai la îndemână soluție ar fi construirea unui corp nou de clădire pe actualul amplasament al ADP de pe strada Gelu, întrucât, din câte știu, municipalitatea deține încă terenul de sport al liceului, sala de sport, Școala Mică și corpul de clădire cu un nivel unde a fost vechea sală de sport. S-ar rezolva astfel problema corpului de clădire pentru care se plătește chirie, scoala ar rămâne într-o zonă centrală și ar beneficia de sala de sport si terenuri. În ceea ce privește infrastructura, lucrând și în domeniu, sper să văd lucrări de întreținere a părților carosabile și a trotuarelor mai bine executate, să fiu mai precis, corect executate, îmi doresc ca orice alt locuitor al orașului să văd toate strazile modernizate și o bună întreținere a acestora pe viitor. Nu văd imposibil ca străzile din zona centrală să fie modernizate respectând planul inițial. La întrebarea dumneavoastră aș putea puncta și alte probleme pe care le-am sesizat, vreau să ma rezum, mi-ar place să văd spații de socializare pentru vârstnici între cartiere, zonă de promenadă pe digul orașului, stadion modernizat, echipă de fotbal susținută de către municipalitate, căile de acces în oraș curate, aș putea să enumăr multe. Dar, la fel cum am spus, aceste lucruri nu sunt imposibile, nu sunt fantezii, se pot implementa și cred cu tărie că echipa PSD cu Neselean Ioan ca primar, cu dl. Cornel Itu la șefia Consiliului Județean și cu ceilalți colegi din consiliul local ar întreprinde toate demersurile necesare pentru realizarea acestora. Sunt lucruri care trebuie facute în echipă, cu consultarea cetățenilor.

4. Spre ce domenii vrei să îți concentrezi atenția în calitate de consilier local?

Vreau să am o contribuție benefică în toate proiectele care presupun bunăstarea gherlenilor. Dar, o să mă intereseze in mod deosebit tot ceea ce ține de infrastructură, urbanism și promovare turistică. Gherla are o istorie bogată care trebuie valorificată.

5. De ce ar trebui cetățenii să te voteze?

Pentru ceea ce am descris mai sus și pentru șansa de a face parte din echipa lui Neselean Ioan. Am privilegiul de a face parte dintr-o echipă tânără, unită și dornică de acțiune. Am rugămintea pentru cei care au citit interviul să acorde încredere candidaților pentru consiliul local, candidatului pentru funcția de primar și candidaților pentru Consiliul Județean Cluj, for la a cărui conducere îl susținem pe Cornel Itu, deputat de Dej. Precizez încă o dată că în calitate de consilier local nu poți realiza de unul singur proiecte mărețe, am vrut doar să evidențiez faptul că am idei, consider că sunt bune, și vreau să îmi aduc aportul alături de viitorii colegi din Consiliul Local Gherla în susținerea și implementarea proiectelor benefice comunității.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu