USR Gherla: Căminul din Băița are rampă de carturi, iar Monumentul Eroilor are bețe în loc de gard

Opoziția din Gherla este nemulțumită de felul cum se cheltuie banii publici pentru lucrările efectuate în oraș:

Renovarea Căminul Cultural și a Monumentului Eroilor din Băița s-au făcut scump și prost. Ramane de vazut cine au fost firmele executante și dacă vor fi luate la întrebări. În orice caz, sperăm ca aceste lucrări făcute de mântuială NU vor fi recepționate sub nicio formă în starea actuală!

În primul rând, să ne uităm la cămin. Are rampă pentru persoanele cu scaun cu rotile, care seamănă cu un circuit de cărți. În planul inițial, era prevăzută o rampă simplă, directă, care duce persoana de la nivelul solului la nivelul ușii. Însă ne-am ales cu o rampă care COBOARĂ nivelul absolut nejustificat, lungind traseul și revenind apoi la nivel, ca abia după aceasta să urce la nivelul ușii. Adică un circuit cu obstacole care a necesitat mult mai mult material și a lungit absolut inutil efortul persoanelor cu dizabilități care vor să ajungă înăuntru.

Însă până la căminul cultural, oamenii trebuie să treacă prin terenul minat de deșeuri. Iar despre folosirea locului de joacă din fața lui, nici nu se pune problema. Acolo copiii pot merge doar să plângă, nu să râdă.

Rampa aceasta reprezintă o imagine foarte bună a întregii administrații din Primăria Gherla. Se face un plan care dă bine la public, după care se execută o lucrare de mântuială, pe bani mai mulți și fără nicio logică reală.

Mai menționez că în proiect erau prevăzute panouri solare pe acoperiș, pentru a amortiza cheltuielile cu energia electrică. După cum se poate vedea, ele nu există decât în teorie.

Mai departe, avem Monumentul Eroilor și parcul lui, obiectiv despre care localnicii vorbesc de foarte multă vreme pentru că a fost abandonat în ruină. Despre el am vorbit în numeroase rânduri și a intrat în modernizare pe bugetarea participativa, proiect depus de USR Gherla. Însă felul în care a fost făcut… e execrabil. Administrația ne spune că treaba e aproape gata, ne putem bucura! Dar cine a trecut pe acolo, știe că afirmația asta e orice, dar nu adevărată.

Avem niște pietre cubice așezate întâmplător, cu mai mult pământ între ele decât e necesar, ca poate mai are nevoie constructorul de niște piatră pentru curtea proprie. Nu e prima dată când s-a întâmplat asta, așa că nu ne mai surprinde.

Apoi vin rigolele de flori, care în acte sunt pavate cu piatră, dar aici sunt făcute direct din beton. De ce? Pentru că piatra e scumpă și se decontează, iar betonul e ieftin și se face economie. Cineva a băgat niște bani în buzunar acolo, în mod cert.

Însă furtișagul se dă de gol pentru că vopseaua de pe rigole s-a dus deja din cauza umidității și a calității ei proaste. Pentru că nu e totuna să pui piatră sau beton! Materialele reacționează diferit și, deci, efectele se văd.

Nu în ultimul rând, avem “gardul viu”. Mă rog, niște jorde înfipte în pământ din loc în loc care vor ajunge gard viu cam pe când va avea Baita instalații de apă și canalizare…

Însă cel mai trist lucru dintre toate este că aceste “realizări” penibile sunt TOT ce au primit locuitorii din Baita de la administrația liberală care le-a promis atât de multe. Nimic altceva nu s-a făcut acolo în 4 ani. Deși s-au spus cuvinte mari în campanie, despre sensuri giratorii și utilități. Însă uite că din nou, promisiunea a fost una, practica e alta…

Distribuie articolul

Lasă un comentariu