Tudor Giurgiu și Cătălin Herlo vin la Gherla pentru o proiecție specială a filmului Libertate

Duminică, pe 10 decembrie, de la ora 17:00, regizorul Tudor Giurgiu și actorul Cătălin Herlo (cunoscut din filmele Mirciulică sau Nuntă pe Bani) vin la Cinema Pacea din Gherla pentru o proiecție specială a LIBERTATE, unul dintre cele mai așteptate și discutate filme românești ale anului. Aceștia vor participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri după proiecție. 

Biletele sunt disponibile online, dar și la casieria cinematografului.

Eveniment realizat cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

LIBERTATE spune o poveste mai puțin cunoscută. În Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras.

Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările. De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul si confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă” a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

Aici puteți urmări trailerul filmului.

Filmul a câștigat anul acesta Premiul pentru Cel mai Popular Film Românesc la TIFF, Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolc și Premiul pentru cele mai bune costume și decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival.  

Distribuie articolul

Lasă un comentariu