Tibi și Alin Ușeriu, de la Tășuleasa Social, au vorbit cu elevii gherleni

Catedra de Limba și literatura română, cu sprijinul direcțiunii liceului a desfășurat azi, 9 februarie 2024, în sala festivă a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” o activitate inedită, menită să sensibilizeze tinerii asupra conștientizării și definirii valorilor umane. Pornind de la viață, trecând prin carte, reîntorcându-se în cotidian, elevii au urmat un traseu cu deschideri ample, având oportunitatea unui dialog, într-o întâlnire cu oameni ai timpurilor noastre de la care au putut învăța că NU EXISTĂ NU SE POATE și că stă în puterea noastră să alegem cine vrem să fim în viață. Astfel, Tibi Ușeriu și Alin Ușeriu le-au predat celor prezenți în număr mare, atât elevi, cât și cadre didactice, o lecție de viață, adunând, prin puterea exemplului personal, o serie concepte devenite valori esențiale: voluntariat, educație, sport, mediu natural și cultură.

Curioși, tinerii au aflat că aceste valori sunt „predate” la Tășuleasa Social, asociația pe care Alin Ușeriu a fondat-o la începutul anilor 2000 și a transformat-o într-o adevărată școală de voluntariat și mentorat. Prin proiectele inițiate de cei doi frați, Alin și Tibi Ușeriu, ei au devenit lideri de opinie, atingând mai multe zone de interes. De pildă, prin proiectul Camionul de Crăciun – copiii sunt învățați cum să primească. Este bine de știut că Pădurea pedagogică deschisă în 2011 pregătește generațiile de voluntari, învățându-i despre importanța copacilor și a pădurilor sau care sunt soluțiile pentru colectarea selectivă a deșeurilor, dar și să lucreze în echipă. Acestora li se adaugă prima Școală de mers pe munte, Verde 003, Pașaport Verde sau reamenajarea drumului istoric Via Maria Theresia unde se organizează maratonul cu același nume.

În plus, performanțele sportive ale lui Tibi Ușeriu: Ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, cel mai dur maraton din lume, desfășurat dincolo de Cercul Polar și presupunând parcurgerea a 566 de km în maxim 180 de ore pe gheață, la temperaturi care pot ajunge până la -50 de grade și câștigat de acesta în trei ani consecutivi (2016, 2017, 2018) sau Yukon Arctic 2020 sau Tor des Géants (Turul uriașilor).

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu