Se lucrează la asfaltarea drumului județean 109D Gherla – Nicula – Săcălaia – Sic

Consiliul Județean Cluj informează că a demarat execuția lucrărilor de asfaltare pe drumul județean DJ 109D Gherla – Nicula – Săcălaia – Sic. Lucrările de asfaltare se desfășoară pe tronsoanele cuprinse între kilometrul 0+000 şi kilometrul 4+080 şi, respectiv, între kilometrul 4+780 şi kilometrul 7+000.

Cel mai important beneficiu pe care aceste lucrări îl vor genera constă în asigurarea unui acces facil la mai multe obiective de mare interes turistic din zonă printre care Mănăstirea de la Nicula, Lacul știucilor de la Săcălaia sau Rezervația naturală Stufărișurile de la Sic, cunoscută și ca Delta Clujului sau Delta Ardealului” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Până în acest moment, a fost deja asfaltat un sector de drum în lungime de 2,61 de kilometri, între kilometrul 1+470 și kilometrul 4+080. În paralel cu aceste lucrări și cu cele care urmează să se execute pe sectoarele de drum vizate, sunt prevăzute și lucrări de întreținere constând în plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, reprofilarea de drum cu cilindrare cu adaos de piatră spartă, acostamente, burdușiri, curățarea șanțurilor și a rigolelor, precum și curățarea și desfundarea podețelor.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu