Primăria Gherla a evaluat pagubele produse de furtuna de duminică

Furtuna violentă care a avut loc duminică, 17 septembrie, a afectat grav unele zone ale orașului Gherla. Mai multe locuințe au rămas fără acoperiș, zeci de mașini au fost avariate și zeci de copaci au fost puși la pământ.

Printre cele mai afectate clădiri se numără mai multe instituții de învățământ, dar și unități medicale din municipiu. Pagubele înregistrate se ridică la valoarea de aproximativ 228.000 de lei.

Instituții de învățământ afectate:

  • Liceul Tehnologic Gherla – învelitoare tablă și asterială smulsă de pe suprafața de 150 mp, valoare estimată: 38.000 de lei;
  • Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” – învelitoare tablă și asterială smulsă de pe suprafața de 850 mp, cca 45% din suprafața totală, valoare estimată: 85.000 de lei;
  • Școala Gimnazială nr, 1 – învelitoare tablă și asterială smulsă de pe suprafața de 360 mp, valoare estimată: 40.000 de lei.

Unități medicale afectate:

  • Spitalul Municipal Gherla – învelitoare tablă și asterială smulsă de pe suprafața de70 mp și 400 de țigle, cca 40 mp, valoare estimată: 15.000 de lei;
  • Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică a Persoanelor cu Dizabilități Gherla – acoperișul corpului cantinei/bucătăriei/ sălii de mese prăbușit, 450 mp, tablă ondulină și șarpantă lemn, valoare estimată: 50.000 de lei.

Potrivit autorităților locale, momentan, se lucrează la o evaluare și mai detaliată, cu alte imobile afectate sau alte pagube produse pe raza orașului.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu