Polițiștii gherleni au făcut activități educative în școli

În perioada 20-24 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla, Biroul de Ordine Publică și Compartimentul Rutier au desfășurat o serie de activități educative și preventive în cadrul ”Săptămânii Prevenirii Criminalității”, informează IPJ Cluj. Aceste activități au avut loc în diverse unități de învățământ din Gherla și s-au axat pe informarea și educarea tinerilor și a cadrelor didactice.

Luni, 20 mai a.c., la Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu” din Gherla, polițiștii au interacționat cu 75 de elevi din învățământul primar și 5 cadre didactice, iar la Liceul Teoretic Petru Maior au avut loc activități pentru 25 de elevi de liceu.

Marți, 21 mai a.c., activitățile au continuat la Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu” cu 100 de elevi din clasele primare și gimnaziu, la Liceul Tehnologic Gherla cu 25 de elevi de liceu, iar la Școala Generală nr. 1 Gherla cu 25 de elevi de gimnaziu, alături de cadre didactice.

Miercuri, 23 mai a.c., la Grădinița Veseliei Gherla au fost organizate activități pentru 50 de preșcolari și 20 de cadre, iar la Grădinița Căsuța Fermecată Gherla, s-au desfășurat instruiri în conformitate cu Legea 217/2003 pentru 25 de persoane.

Joi, 23 mai a.c., la Grădinița Veseliei Gherla au participat 50 de preșcolari și 4 cadre didactice. La Liceul Teoretic Petru Maior, 6 cadre didactice au beneficiat de instruiri, iar la Școala Generală nr. 1 Gherla, 50 de elevi de gimnaziu și 2 cadre didactice au participat la activități preventive. De asemenea, au fost distribuite pliante pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului către 113 persoane din zonele limitrofe unităților școlare și localității Băița.

Vineri, 24 mai a.c., la Liceul Teoretic ”Kemeny Zsigmond”, 100 de elevi din patru clase gimnaziale și 4 cadre didactice au participat la activități educative. De asemenea, la U.T.F. Gherla, 4 rezidenți și 2 cadre didactice au beneficiat de o sesiune de instruire.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de educație rutieră la Grădinița Veseliei și la grădinița de pe strada Morii, prezentând uniforma, echipamentul și regulile de circulație pentru preșcolari.

Acțiunile desfășurate în cadrul ”Săptămânii Prevenirii Criminalității” au fost bine primite și s-au bucurat de un real interes din partea copiilor, elevilor și cadrelor didactice, contribuind la creșterea gradului de conștientizare și educație preventivă în comunitate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu