CJ Cluj a suplimentat fondurile pentru modernizarea DJ 161C Iclod – Aluniș și DJ 161C Aluniș – Corneni

Consiliul Județean Cluj a adoptat, în cadrul ședinței ordinare de ieri, 30 octombrie, o hotărâre prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici actualizați aferenți lucrărilor de modernizare și reabilitare a patru noi drumuri județene din județul Cluj,

  • DJ 161A Iuriu de Câmpie – Ceanu Mare,
  • DJ 161C Iclod – Aluniș,
  • DJ 161C Aluniș – Corneni,
  • DJ 108N Aghireșu – limită cu județul Sălaj.

Necesitatea adoptării acestei hotărâri a fost determinată de inițierea procedurilor vizând încheierea, între Consiliul Județean Cluj și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a contractului de finanțare pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare și reabilitare a celor patru drumuri județene anterior menționate.

Suma totală prevăzută în acest sens, de 15.043.540 lei, urmează a fi alocată prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, cofinanțarea din bugetul Consiliului Județean Cluj urmând să se ridice la 3.875.620 lei.

„Așa după cum am mai precizat, ceea ce ne dorim este ca un număr cât mai mare de drumuri județene să beneficieze de lucrări complexe de reabilitare și modernizare, în profunzimea drumului. Acesta este motivul pentru care urmărim constant să identificăm noi și noi sume disponibile pe care să le direcționăm în acest scop, al reparațiilor de amploare finalizate prin turnarea de covor asfaltic în două straturi”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, tot în cadrul ședinței Consiliului Județean, a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care au fost alocați suplimentar 1.000.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a drumului județean DJ 107F limită cu județul Alba – Luncani (DN 15).

Totodată, potrivit informațiilor oferite de autoritățile județene, nu mai puțin de 4.005.820 lei au fost alocați realizării documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.), a proiectelor tehnice (P.T.), a avizelor și acordurilor necesare programului de reabilitare și modernizare a drumurilor județene.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu