Au fost finalizate lucrările de asfaltare în localitatea Sântioana

Consiliul Judeţean Cluj anunţă că au fost finalizate lucrările de întreţinere curentă pe drumul județean DJ 109C Gherla – Fizeşu Gherlii – Sântioana – Ţaga – Geaca – Hodaie, mai precis pe sectorul aflat pe raza localității Sântioana. Lucrările au constat în așternerea de covor asfaltic.

Refacerea carosabilului drumului județean care străbate satul Sântioana va determina crearea de noi oportunități de dezvoltare a zonei, cunoscută pentru reţeaua de lacuri de agrement, pescuit şi nu numai” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile județene, pentru finalizarea completă a lucrărilor de întreţinere pe acest tronson, în perioada următoare se vor executa lucrări constând în realizarea de acostamente. De asemenea, în vederea verificării standardelor calitative impuse în baza contractului de lucrări și a caietului de sarcini, Consiliul Județean Cluj a dispus extragerea, de către un laborator specializat, a mai multor carote pentru  verificarea calităţii stratului de asfalt, în special în ceea ce priveşte grosimea şi consistenţa acestuia.

Reamintim în acest context faptul că pe aproape toată lungimea drumului judeţean DJ 109C, cuprins între localităţile Gherla şi Hodaie, s-au executat în ultimii ani o serie de lucrări de întreţinere curentă și periodică. În ceea ce privește modernizarea şi reabilitarea integrală a acestui drum judeţean, procedura de licitație a lucrărilor va demara imediat după finalizarea unor proceduri juridice care privesc anumite tronsoane ale acestuia.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu