Starea drumurilor din zona Gherla

În ultimele 24 de ore au fost folosite 852 de tone de material antiderapant în intervențiile pe drumurile județene.

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de duminică, 24 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier.

În același timp însă, din cauza căderilor masive de zăpadă într-un interval foarte scurt de timp și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele 24 de ore, pe multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii dificile, de iarnă.

În acest context, prestatorii de servicii cu care forul administrativ județean a încheiat contracte în acest scop au intervenit prin acțiuni de deszăpezire și de combatere a poleiului. În același timp însă, din cauza situației foarte dinamice, a stării vremii și a condițiilor meteorologice extreme, au existat situații în care intervențiile au fost derulate cu dificultate fie din cauza lungimii drumurilor respective, fie din cauza reliefului, mai ales în zona de munte. Cu toate acestea, se acționează în mod repetat, în unele cazuri de mai multe ori pe aceleași sectoare de drumuri județene, pentru remedierea acestor situații și se fac eforturi continue pentru asigurarea unor condiţii normale de circulaţie, în regim de iarnă.

Responsabilii din cadrul Direcției de Administrare a Drumurilor Județene din Consiliul Județean se află în teren pentru a monitoriza și a asigura optimizarea  intervențiilor. În același timp, pentru a contribui la eficientizarea acțiunilor de deszăpezire și pentru a inteveni cu promptitudine acolo unde este nevoie, Consiliul Județean a scos în teren inclusiv două utilaje pe care le deține, deservite de personalul aferent, din cadrul direcției ce are în atribuții administrarea drumurilor județene.

Consiliul Județean Cluj reiterează faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu Planul Operativ de Intervenții pe timp de iarnă, acțiunile se derulează în funcție de nivelul de viabilitate al drumului (I, II, III sau IV), mai exact în funcție de importanța acestora, de traficul auto care se înregistrează pe acele sectoare, numărul și mărimea comunităților pe care le leagă etc.

În același timp, forul administrativ județean reamintește conducătorilor auto faptul că, înainte de a pleca la drum, în special în zonele de munte, dar nu numai, trebuie să se asigure că autoturismele sunt dotate și echipate corespunzător și că starea tehnică a acestora este una optimă. În același timp, aceștia sunt sfătuiți să se intereseze, înainte de a porni, cu privire la starea drumului și condițiile meteorologice.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate. 

În acest context, în cursul zilei de sâmbătă, 23 decembrie, s-a acţionat pe 14 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin, intervenția fiind realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 13 drumuri județene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 150 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 10 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 9 drumuri județene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 140 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri județene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 170 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 24 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri județene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 200 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe un drum județean, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 192 de tone de material antiderapant.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu